Blog

Pret acoperis: cum se stabileste pretul pentru manopera si montajul de acoperis

Pret acoperis: 

Pentru a stabili un pret final pentru un acoperis care trebuie schimbat sau construit total trebuie sa avem in vedere mai multe aspecte in afara de lemnarie, si anume:

  1. Dimensiunile acoperisului (cati metri patrati are, inaltime)
  2. Materialul din care ne dorim sa fie realizat acoperisul (tigla metalica sau ceramica)
  3. Elemente auxiliare: sistemul fluvial ce va face parte din componenta acoperisului, coame, margini, stresini, folie, bureti pentru coama
  4. Complexitatea acoperisului (numarul de ape,curbe, inclinatia acoperisului si dificultatea executarii lucrarii)

 

Materialele conteaza – acoperisul este pe viata:

Atunci cand alegem materialele din care vom realiza invelitoarea pentru casa noastra trebuie sa avem in vedere faptul ca acoperisul trebuie privit ca pe o investitie extrem de necesara pe termen lung. De aceea fie ca alegem tigla metalica, tigla ceramica (vezi avantaje si dezavantaje pentru fiecare) sau alte invelitori nu trebuie sa facem economie, adica sa alegem ce gasim mai ieftin pe piata pentru ca ieftin nu inseamna neaparat si durabil.

De exemplu am avut clienti care ne-au contactat pentru reparatii dupa 2 ani de la montaj, pentru ca materialele folosite au fost slabe si nu au rezistat conditiilor climatice la care au fost supuse. Problema este ca din cauza acoperisului care a trebuit refacut acestia au investit si in alte lucrari de reparatii cauzate de apa infiltrata prin acoperis. Asta inseamna, in primul rand investitii duble cu acoperisul, dar si alte cheltuieli cu reparatiile tavanului sau zugraveala peretilor.

Realizarea lucrarii – specialistii lucreaza o singura data:

Un alt factor important care influenteaza pretul acoperisului si randamentul pe termen lung este alegerea firmei care va executa lucrarea. De preferat sunt firmele care au deja un portofoliu vast si variat de lucrari executate, firme care au lucrat atat cu tigla metalica cat si cu tigla ceramica si de preferat firme care va pot oferi o gama larga de produse pentru acoperis si mai ales acele firme care ofera garantie pentru lucrarea realizata.

Daca lucrarea este de calitate aceasta va dura in timp si pe termen lung investitiile si cheltuielile cu manopera acoperisului vor fi scazute.

VEZI OFERTA SERVICII VIOANA CONSTRUCT!

This Post Has 1 Comment

  1. [...] Nu toate materialele sunt folosite in aceeasi cantitate pentru fiecare acoperis, cantitatea lor, evident depinzand de marimea acoperisului si de arhitectura acestuia. In mod evident, ponderea materialelor ce intra in realizarea acoperisului, vor afecta pozitiv sau negativ pretul unui acoperis. [...]

Leave A Reply